Succesverhalen:

Hieronder een overzicht van succesvolle aanvragen.

   

November 2016

Een succesvolle aanvraag en postume toekenning van het Mobilisatie-Oorlogskruis aan Hendrik Jacobus van Spanje.

Hendrik Jacobus van Spanje. heeft gediend bij het voormalig Koninklijke Nederlands-Indisch leger, in de rang van soldaat. Hij werd in 1942 door de Japanners krijgsgevangen gemaakt en via een krijgsgevangenenschip naar Thailand gebracht. Pruyssenaere de la Woestijne werd bij de Birma spoorweg te werk gesteld. Hij is op 10-01-1944 te Kancanabury overleden.

De medaille en oorkonde is op 25 november 2016 aan de familie uitgereikt door Kolonel Dulfer, tijdens een ceremonie in de commandantswoning van het landgoed Bronbeek.

November 2016

Een succesvolle aanvraag en postume toekenning van het Mobilisatie-Oorlogskruis, het Ereteken voor Orde en Vrede, en het demobilisatie insigne KNIL aan Maximiliaan Pruyssenaere de la Woestijne.

Maximiliaan Pruyssenaere de la Woestijne heeft gediend bij het voormalig Koninklijke Nederlands-Indisch leger, in de rang van sergeant. Hij werd in 1942 door de Japanners krijgsgevangen gemaakt en via een krijgsgevangenenschip naar Thailand gebracht. Pruyssenaere de la Woestijne werd bij de Birma spoorweg te werk gesteld. Op 1945 is hij bevrijdt. Hij is in 1983 te Budel overleden.

De medailles en oorkonden zijn op 25 november 2016 aan de familie uitgereikt door Kolonel Dulfer, tijdens een ceremonie in de commandantswoning van het landgoed Bronbeek.

September 2016

Een succesvolle aanvraag en postume toekenning van het Mobilisatie-Oorlogskruis, het Ereteken voor Orde en Vrede, en het demobilisatie insigne KNIL aan Leendert Rademaker.

leendert Rademaker heeft gediend bij het voormalig Koninklijke Nederlands-Indisch leger, in de rang van adjudant instructeur. Hij werd in 1942 door de Japanners krijgsgevangen gemaakt en via een krijgsgevangenenschip naar Thailand gebracht. Rademaker werd bij de Birma spoorweg te werk gesteld. Op 1945 is hij bevrijdt. Hij is in 1960 te Oost en West Souburg overleden.

De medailles en oorkonden zijn op 10 september 2016 aan de familie verstrekt.

Adjudant Leendert Rademaker
Juli 2016

Een succesvolle aanvraag en postume toekenning van het Mobilisatie-Oorlogskruis aan de KL Korporaal Gerrit Jan Klein Nagelvoort.

Korporaal Klein Nagelvoort diende als dienstplichtig militair bij de verdediging van vliegveld Teuge nabij Deventer.

De onderscheiding is in Juli 2016 aan de familie verstrekt.
Onderscheiding dhr. Nagelvoort

Mei 2016

Een succesvolle aanvraag en postume toekenning van het Mobilisatie-Oorlogskruis aan de KNIL soldaat Piet Corstjens.

Piet Corstjens heeft gediend bij het voormalig Koninklijke Nederlands-Indisch leger, in de rang van Soldaat infanterie. Hij werd in 1942 door de Japanners krijgsgevangene gemaakt op het eiland Java en via een krijgsgevangenenschip naar Thailand gebracht. Corstjens werd bij de Birma spoorweg te werk gesteld. Op 22 juli 1944 is hij aan malaria gestorven.

De medaille en oorkonde is op 4 mei 2016 door de Burgemeester van de Gemeente Leudal uitgereikt aan de nabestaanden na afloop de 4 mei herdenking te Heythuysen.

Knil militairP. Corstjens

Mei 2016

Een succesvolle aanvraag en postume toekenning van het Mobilisatie-Oorlogskruis aan de KNIL soldaat Lodewijk Schreurs.

Lodewijk Schreurs heeft gediend bij het voormalig Koninklijke Nederlands-Indisch leger in de rang van Soldaat infanterie. Hij werd door de Japanners tot krijgsgevangene gemaakt in Nederlands-Indië. Op 27 juli 1945 is hij bij de Birma Spoorweg te Thailand overleden.

De medaille en oorkonde is op 4 mei 2016 door de Burgemeester van de Gemeente Leudal uitgereikt aan de nabestaanden na afloop de 4 mei herdenking te Heythuysen.

Knil militair L. Schreurs